Vakantie aan het water

De woonark ligt aan de rand van het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is één van de Twintig Nationale Parken in Nederland. Alde Feanen is een uniek natuurgebied met een afwisselend landschap en een rijke geschiedenis. In het gebied kunt u wandelen, fietsen, varen en genieten van de natuur/ Naast dat u kunt genieten van uw rust, is het ook mogelijk om mee te doen aan activiteiten, een hapje en een drankje te doen op terrassen en de omgeving te verkennen.

Nationaal Park de Alde Feanen

De Alde Feanen ligt dus in het hart van Friesland, omringd door een aantal prachtige dorpjes, bijvoorbeeld Grou, Eernewoude (Earnewâld), De Veenhoop en Oudega (Aldegea). Vakantiepark Alde Feanen heeft een enorme variatie aan landschappen en een grote diversiteit aan flora en fauna. In Nationaal Park Alde Feanen komen namelijk 450 verschillende soorten planten voor, en meer dan 100 soorten vogels. Nationaal Park De Alde Feanen is ontstaan vanuit veenafgravingen, en bevat petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. De Alde Feanen wordt gekenmerkt door haar open water. Het gebied bestaat namelijk voor 425 hectare aan oppervlaktewater. In De Alde Feanen vindt u waterriet, overgangsriet en landriet. Met elkaar vormt dit riet een groot deel van de totale oppervlak. In Alde Feanen vindt u ook grote oppervlakten grasland, namelijk blauwgrasland en dotterbloemhooiland. De Bolder is een laaggelegen polder in dit gebied die als enige niet onder water staat in de winter. Verder kunt u in De Alde Feanen nog het moerasbos tegenkomen, wat pas na de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld is. 

De Alde Feanen ontdekken

In Alde Feanen wandelen en fietsen is een uitstekende manier om uw vakantie door te brengen. Allereerst kunt u met een prachtige wandelroute Alde Feanen verkennen. Hier kunt u zien dat ook voor wandelen Alde Feanen zeer geschikt is, toch moet u rekening houden met het feit dat de wandelpaden her en der behoorlijk nat kunnen zijn. Daarom wordt aangeraden stevig schoeisel te dragen. Naast dat u uw eigen fietsen mee kunt nemen, biedt Alde Feanen verhuur van (elektrische fietsen). Ook zijn er meerdere fietsroutes om te ontdekken. Onderweg kunt u even lekker uitrusten en genieten op het terras met een kop koffie, drankje of een lunch. Over de meerdere uitjes Friesland kunt u straks hieronder meer lezen.

Wat te doen in Friesland?

Wat te doen in Friesland? U zult erachter komen dat aan activiteiten Friesland geen gebrek kent. De woonark is goed bereikbaar via het dorp Oudega (Smallingerland), waar u ook terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. Naast de watersport heeft de omgeving nog veel meer te bieden. De Alde Feanen Nationaal Park is een centraal punt voor vele activiteiten. Wanneer u juist de gezelligheid wilt opzoeken in plaats van de rust, kunt u via een dagje uit Friesland ondervinden. Zo is er aan gezellige horecagelegenheden geen gebrek in de directe omgeving. U kunt te kust en te keur in Eernewoude, Grou en De Veenhoop. Tevens kunt u gezellig gaan winkelen in nabij gelegen grotere plaatsen, zoals Drachten, Groningen, Leeuwarden, Sneek of Heerenveen. Met kinderen is een dagje naar dierentuin AquaZoo Friesland zeker een aanrader. Cultuur en geschiedenis is ook een belangrijk aspect van de omgeving. Liefhebbers van kerkgebouwen en rijksmonumenten kunnen ook zeker hun ei kwijt in de omringende dorpen. Ook aan musea en kunst is er geen gebrek. Voor jong en oud is een dagje uit Friesland eenvoudig te organiseren in Alde Feanen.

Ontspanning, avontuur, natuur of cultuur, aan uitjes Friesland geen gebrek. Er is dus best wel wat te doen in Friesland, misschien wel meer dan dat u zou denken! Of u nou houdt van rust of van drukte en gezellig, u zult ontdekken dat voor uw favoriete vakantie Alde Feanen dus zeer geschikt is.

U kunt op de woonark zelf ervaren dat u door deze vakantie op boot Friesland kunt ontdekken. Wilt u nog meer weten over wat te doen in Friesland? Dan kunt u ook op de site van Nationaal Park De Alde Feanen meer informatie vinden.  

Grietmansrak en bootverhuur

Het “Grietmansrak” waarin de woonark ligt is onderdeel van het jaarlijkse Skûtsjesilen en is direct verbonden met de Wijde Ee waarlangs Eernewoude op nog geen 30 minuten varen of fietsen goed te bereiken is. Het vaarwater in westelijke richting loopt naar Grou, eveneens een bekend watersport dorp in Friesland. Ook voor de bootverhuur Alde Feanen zijn er meerdere opties om te overwegen. De woonark ligt midden in de natuur met zicht op het dorp De Veenhoop aan de overkant van het water. Hier is ook een zeilschool gelegen, waar u eventueel een zeilboot, sloep of kano kunt huren. U zal begrijpen dat in de Alde Feanen bootverhuur een belangrijk aspect is. Vanwege het open water kunt u door te varen Alde Feanen op een unieke manier ontdekken. Dankzij de verhuur van een sloep kunt u vanuit de woonark met een sloep vakantie Friesland ondervinden. Meer informatie over een boot huren Alde Feanen vindt u hier.

Vissen in de Alde Feanen is alleen toegestaan in de vrij te bevaren wateren, dus niet in afgesloten gebieden. Ook moet u hiervoor uiteraard in het bezit zijn van de geldige vergunning. 

De woonark reserveren

Bent u inmiddels ook zo enthousiast geraakt over de omgeving als wij? Dan is onze woonark de ideale manier om uw vakantie door te brengen in De Alde Feanen. U geniet van de rust en de natuur, maar het is tevens een centraal punt voor vele activiteiten Friesland. Naast dat de woonark is gelegen in een prachtige omgeving, zult u ook versteld staan van de accommodatie zelf. Voor meer foto’s van de omgeving en accommodatie kunt u een impressie krijgen op onze website. Voor de beschikbaarheid en prijzen van het huren van de woonark kunt u kijken op onze reserveringspagina.

Woonark Friesland
× Hulp nodig?